رسوم عروسی در ایران

اداب و رسوم ازدواج و رسوم عروسی در لرستان

عنوان مطلب

رسوم عروسی در ایران:

تشریفات عروسی در ایران از آئین های مذهب زرتشتی باستان نشأت می گیرد و با گذشت زمان و وارد شدن آیین های دیگر در ایران در مناطق مختلف ایران آداب و رسوم جهیزیه و مهریه متفاوت براگزار می‌شود. اکنون ایران یکی از کشورهایی است که دارای جمعیتی عمدتاً مسلمان است. کشوری که در منطقه غرب آسیا واقع شده است. کشور ایران از گروه های مختلف قومی تشکیل شده است، به طوری که مردم این کشور فرهنگ های بسیاری دارند و هرکدام ازیک تنوع فرهنگی متولد شده اند. علاوه بر این ، ایران به عنوان کشوری با تاریخ ، فرهنگ و هنرهای باستانی نیز شناخته می شود که امروزه نیز از آن تجلیل می شود. ایرانیان نیز برای داشتن زندگی خانوادگی،  شهروندان خود را به ازدواج تشویق می‌کنند.

 

رسوم عروسی در ایران

[lwptoc]

آیا می دانید اداب و رسوم ازدواج در ایران چگونه است؟؟؟

مراسم عروسی در ایران سنت های زیادی دارد که خانواده ها باید انجام دهند. در ابتدا خانواده داماد برای خواستگاری با گل و شیرینی به خانه عروس می روند. پس از این جلسه رسمی ، اگر پاسخ مثبت بود ، کار اصلی آغاز می شود. خانواده داماد باید برای دومین بار برای “بله بوران” به خانه عروس بروند. در این سنت، مادر پسر انگشتری را به عنوان نمادی از تعهد به دختر می دهد.

شیوه های فرهنگی ازدواج و رسوم عروسی در ایران :

مهریه چیز دیگری است که بعد از “بله بران” در مورد آن بحث خواهد شد. مهریه مستقل از جهیزیه عروس است و در واقع تعهدی است که داماد در صورت طلاق به عروس می دهد. معمولاً مهریه از سکه های طلا یا خانه تشکیل می شود. هر دو خانواده درمورد اینکه چند سکه باید یاداشت شود بحث می کنند. این توافق نامه ای، بین خانواده ها است و باعث می شود خانواده عروس نسبت به دخترشان احساس امنیت کنند.

 1) عقد و عروسی :

اکنون مقدمات ، خرید و برنامه ریزی مراسم عروسی آغاز می شود. در ایران داشتن دو مراسم معمول است. اولین مراسم “عقد” نام دارد که در آن دختر و پسر، زن و شوهر می شوند. این مراسم معمولاً از ظهر تا شب برگزار می شود ، آب میوه و شیرینی برای میهمانان سرو می شود و حداکثر 5-6 ساعت است. یک مرد متدین که به آن عاقد گفته می‌شود، برخی از آیه های قرآن کریم را می خواند و از عروس می پرسد “موافقید شما را به عقد دایم با مهریه ای که از قبل با هم توافق کرده اید دربیاورم  ؟” و بعد از سه بار پرسیدن عاقد ، عروس می گوید بله. و مراسم جشن و پایکوبی در مجلس برقرار میشود و خانواده عروس و داماد در خانه عروس مشغول رقص و شادی میشوند

2) عروسی :

مورد دوم “عروسی” نام دارد و همه چیز در مورد رقص و گذراندن اوقاتی خوش  در میهمانی است. شام ، شیرینی و گل در عروسی برگزار خواهد شد. بعد از مهمانی ، همه ماشین عروس و دامادی را که با گل تزیین شده است بدرقه می کنند و آنها به خانه تازه عروس می روند و بقیه مهمانی با دوستان و خانواده نزدیک در آنجا ادامه می یابد.

این رسم عمومی عروسی در ایران بود. این در حالی است که در مناطق مختلف ایران این مراسم دارای سنت های گوناگونی است.

مراسم-عروسی-در-مازندران

سنت های عروسی در مازندران :

علاوه بر سنتهای معمول ذکر شده ، برخی از فولکلورهای خاص نیز وجود دارد که در مناطق شمالی ایران صورت می گیرد. به عنوان مثال ، زنی که “خورگیر” نامیده می شود ، برای دعوت مردم به عروسی فرستاده می شود. یک روز قبل از مراسم ، داماد مجبور است گوشت ، برنج ، روغن و سایر چیزها را با گوسفندان و همراه با موسیقی به خانه جدید بفرستد. این سنت به بار خارج معروف است.

در همان شب “حنا بندان” به طور جداگانه برای داماد و عروس برگزار می شود. دوستان و خانواده نزدیک جمع می شوند ، می رقصند و اوقات خوبی را سپری می کنند. آنها حنا را در دستان دختر و پسر قرار دادند. آنها معتقدند حنا از بهشت ​​است و باعث شادی زندگی آنها می شود ، بنابراین مقداری حنا را برای زندگی پر از شادی و خوشبختی در دستان خود قرار می دهند.

در شب عروسی مردم هدایای خود را در سینی های بزرگ می گذارند ، که بیشتر پول و لوازم خانه است. آنها سینی ها را روی سر خود می گذارند و در حالی که آواز و رقص می خوانند ، از خانه عبور می کنند. هنگامی که عروس به درب خانه جدید خود می رسد ، پدر شوهرش مجبور است یک سکه طلایی به عنوان “پا ناز” به او بدهد که در واقع یک هدیه استقبال است.

 ازدواج و رسوم عروسی در لرستان

آداب و رسوم ازدواج و رسوم عروسی در لرستان :

سنت های عروسی در ایران – لرستان سنت های مختلفی از خواستگاری و نامزدی تا عروسی دارد. از آنجا که قبایل مختلفی در این استان وجود دارد ، سنت ها کمی متفاوت است. آنچه جالب است این است که خیلی معمول نیست که آنها با قبیله دیگری ازدواج می کنند. سنتی که قبلاً در بین ایرانیان بسیار رایج بود ، دریافت “شیرباها” بود. شیرباها پولی است که داماد به عنوان تشکر از تربیت دختر به خانواده عروس پرداخت می کند. امروزه این امر معمول نیست اما بعضی مناطق از جمله لرستان هنوز شیرباها را دریافت می کنند که برای خرید لباس و خرید محل های خانه استفاده می شود. یکی دیگر از سنت های جالب “سرکاله” است. در این سنت خانواده داماد برای دختران و دختران خانواده لباس می خرند و پس از عروسی آن را به آنها هدیه می دهند.

عروسی در هر بخش از لرستان بسیار پر رنگ و پر از شادی است. همه لباس محلی خود را می پوشند و به روش خاص خود می رقصند. بدون Dj و هیچ آهنگ خاصی ، فقط دوهل (شبیه به طبل) و کور نا (شبیه ساکسیفون). آنها به صورت هارمونیک می رقصند و پارچه های رنگارنگ خود را در هوا تکان می دهند ، و لبخند بزرگی بر لب دارند. در بعضی از قبایل این نوع رقص “توشمال” شناخته می شود.

اداب و رسوم ازدواج و رسوم عروسی در لرستان

آداب و رسوم ازدواج در نقاط مختلف ایران ،کردستان :

سنت های عروسی در ایران مکان جالب دیگری که رسم خاص خود را برای برگزاری مراسم عروسی دارد کردستان است. جالب ترین نکته در مورد این منطقه این است که عروسی در کردستان 7 روز طول می کشد. سنت های قبل از روز دقیق عروسی نیز در روزها گنجانده شده و از نظر آنها بسیار مهم است. به مدت دو روز زنان محله برای کمک به پخت نان به خانه داماد می روند. سپس ، خانواده داماد زن و دختری را به خانه عروس می فرستند. آنها برای خانواده عروس آشپزی می کنند و حنا را در دست عروس می گذارند ، لباس هایی را که خانواده داماد برای آنها خریده اند می آورند. آنها باید چند روز در آنجا بمانند تا مطمئن شوند همه چیز برای عروسی آماده است. هفت روز شاد ، همه تلاش خود را برای تنظیم عروسی ، رقص و شمارش روزها برای یک شب شگفت انگیز انجام می دهند.

 عروسی جنوب

رسوم عروسی در جنوب ایران:

در جنوب عروسی 7 روزه برگزار می‌شد که اکنون به 3 روز کاهش یافته است اما هنوز چیزی از زیبایی های روسومات آن منطقه از ایران تغییر نکرده است. عروسی در شهرهایی مانند قشم از زمان ناهار شروع می شود. اقوام نزدیک برای صرف ناهار با هم در خانه عروس جمع می شوند. سپس اتاق داماد و عروس را آماده می کنند. آنها چند روز را در خانه عروس می گذرانند و سپس به خانه خودشان برمی گردند. در تمام این مدت هیچ کس اجازه دیدن عروس را ندارد.

وقتی خورشید غروب کرد میهمانان می رسند ، داماد و دو مرد دیگر از خانواده باید دست یکدیگر را بگیرند و با رقص و آواز به خانه عروس بروند. حالا نوبت عروس است ، او و دو زن دیگر شروع به خواندن یک آهنگ خاص و رقص در اتاق می کنند. عروس مجاز نیست صورت خود را به دیگران نشان دهد ، فقط وقتی مهمانان از مجلس بروند او می تواند تور را از صورت خود جدا کند. سپس به مدت هفت روز می توانید صدای گاودار و زنانی را که با هم آواز می خوانند ، بشنوید.

در سراسر ایران ، شما بسیاری از سنتهای غیر قابل تصور را خواهید دید که همه دلیل دارند. نکته مشترک بین همه عروسی ها لباس های رنگارنگ و دنبال خوشبختی و شیوه زیبای رقص آنهاست. امیدوارم فرصتی پیدا کنید و به جای جای منطق ایران سفر کنید تا یکی از این عروسی های سنتی را تجربه کنید و جزئی از لذت مراسم عروسی آنها شوید.و رسوم عروسی در ایران را ببینید.

دسته بندی: بلاگ برچسب ها:

1 thoughts on “رسوم عروسی در ایران

دیدگاهتان را بنویسید